11 Temmuz 2014 Cuma

YIPRANMIŞ SAÇLAR ve SAÇ UZATMAK

Saçlarından şikayetçi herkese Merhaba,

Siz de benim gibi, boya-deniz-havuz-güneş derken saçları cansızlaşan, uzamamalarından şikayetçi olanlardan mısınız?

Öncelikle size, organik jojoba yağı içerikli bir şampuandan sonra da en pratik ve en etkili doğal yöntemlerden bahsedeceğim. İçeriğinde sülfat ve paraben bulunmadığı için saçı ağırlaştırmayan, yaz günlerinde sık yıkamaya uygun, yıpranmış saçlar için özel bir şampuan, YVES ROCHER REPARATION serisinden, 300ml- 17.90tl fiyatıyla, indirimde 9.90tl'ye bulabileceğiniz denemeye değer, hafif yağ kokusu olan benim beğendiğim bir ürün kendisi.

Şimdi, durun tahmin edeyim, siz de kafanızda yağlarla saatlerce (hele ki, bu sıcakta) bekleyemeyenlerdensiniz değil mi?
O bemiks ampuller, vitaminler, yağ karışımları uzun ve stresli iş. Hele ki saçlarınız gür ve uzunsa ... 
Bu yağları haftada bir sürüp bekleyenlere ayrıca hayranım ve büyük saygı duyuyorum.
Bir PÜF noktası: Saçlarınızı beklettiğiniz yağlardan arıtmak için, susuz şekilde direkt şampuan uygularsanız; yağlardan daha hızlı kurtulur, saç yıkama sürenizi kısaltırsınız ;)
10yıldır saç derimde yoğun egzama sorunu yaşayan biri olarak, (neler denemedim, ne eczaneler, doktorlar, kremler, şampuanlar, yağlar...) artık tembel işi yöntemleri seviyorum. Malesef artık kronikleştiği için iyileşecek bir durum da değil. Neyse şimdi size duştayken, 2 dakikada uygulanan, saçlar için en pratik ve en etkili yöntemlerden bahsedeceğim.
 
-SODA: Bildiğiniz maden sodasını (tüm şampuan-krem işleri bittikten sonra) saç derime masaj yaparak, döküyor ve durulaMIyorum. Soda içeriğindeki, maden zenginliği ile saçınızın hızlı uzamasına yardımcı olur ;) Saç deriniz hızlı yağlanıyorsa; sodanın içine yarım limon sıkabilirsiniz. Limon sıktıysanız; gözlerinize dikkat edin ;)

-SİRKE: Elma sirkesi tercihim, şampuan-krem işlemi bittikten sonra uyguluyorum. Sirke kokusu olmuyor mu diye soranlara hayır olmuyor. Saç derinizde yaralar varsa, yakma etkisi yapacaktır!
 Sirkeyi aynı oranda su ile karıştırıp, saçınıza dökebilir ve durulamadan çıkabilirsiniz. Bu yöntem, kepeklenme sorununuzu çözer ve annelerimizin kristalleri parlatmak için sirke kullandığı gibi saçları parlatır ;)

-ÇAY: Koyu kahve tonlarında saçlar açılıyorsa; ÇAY
         Kumral-Sarı saçlar açılıyorsa; BİRA   >Bira ayrıca mayası sayesinde, iyi bir saç maskesidir ;)
Saç rengini daha da açmak isteyenler için, papatya suyunu duymayan yoktur ama açılmasından şikayet edenler, bildiğimiz demlenmiş siyah çay ile saçlarını durulayabilirler. Bu yöntem saçlarınızı güçlendirirken, renk pigmentlerinizi kuvvetlendirmeye yarar ;) Çay ve birayla uğraşmak istemeyenler için, Toni Guy ve John Frieda markalarının şampuanları oldukça başarılı. 

-SOĞAN SUYU: Iyyk dediğinizi duyar gibiyim, bekleyin! Saç uzunluğunuza göre, bir büyük soğanı 4'e bölüp, 1litre suda haşlıyor, soğumasını bekleyip, soğanları çıkarttıktan sonra (normal şampuan işleminin ardından) soğan suyunu saç derinize masaj yaparak uyguluyor ve sonrasında sadece saç uçlarınızı kremleyip duruyorsunuz. Koku sorunu da gerçekten olmuyor isterseniz evden çıkmayacağınız bir gün, ya da gece yatarken deneyip gözlemleyebilirsiniz ;) Bu işlem saçlarınıza parlaklık kazandırırken, daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Aynı işlemi Isırgan otuyla da denenebilir

-SAÇ KREMİNİZE BİTKİSEL YAĞLAR KARIŞTIRMAK: Bu da tam bir tembel işi, bir taşla iki kuş vurmak için ideal :) Şampuanlara çam terebentin yağı karıştırmak diye birşey vardı bilirsiniz. Ben o kokuyu hiç sevemedim. Buradan yola çıkarak; 
Saç kremleri sadece saç uçlarına uygulanır ve kökler oradan ihtiyacı olan kadarını alır bu sebeple, jojoba- badem- hindistan cevizi- fındık- biberiye-menekşe yağlarından oluşan bir karışımı, ya da hazır aldığınız karışım yağları, (şişedeki saç kreminizin, çeyreği oranında yağ karışımı) kreminize boşaltıp, her kullanımdan önce krem şişenizi çalkalayarak kullanabilirsiniz ;)

Okuduğunuz için teşekkürler, yorum ve sorularınızı aşağıya bırakabilir, sol sütundaki SİTEYİ TAKİP ET linkinden blogu izlemeye alabilirsiniz MUTLU GÜNLER :)


2 yorum:

  1. Saclar cansiz yapilar olarak yaglari alıp da sac koklerine ve kafa derisine gonderemezler :D ama sac tellerini nemlendirerek kirilmasini engelleyebilirler tabi. Sacin cabuk uzamasi istiyorsa diplerinin hava almasi ve icten beslenmesi gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız o yüzden yağları sürüp beklemek faydasız zaten :) Ülkede kaç kişi vitamin ya da takviye kullanıyor tembel bir milletiz bu konuda. Saç köklerden zarar görür ama biz sadece uçlarının çatallaştigini görünce panikleriz. Bu görünümü de ancak nem ile engelleriz. Ayrıca sirke-soda ve soğan saç derisine direkt nüfuz ederek saç derinizdeki yağ yapısını etkiler

      Sil

Yorum :