14 Mart 2014 Cuma

PURE BEAUTY CC Krem

Herkese Merhaba;
Hayat kaldığı yerden devam ederken, biraz ışıltı ve aydınlığa ihtiyacımız olan bu günlerde sizlere güzel bir CC kremden bahsedeceğim. Bu benim ilk cc deneyimim.
NEDİR CC KREM? : Renk tonunuzu ayarlama özelliğiyle, BB kremlerden ayrılır. BB (Beauty Balm) makyaj bazı olarak kullanılabilirken, CC (Color Correcting) kremler kapatılıcık özelliğiyle daha gelişmiş olduğu için üzerine fondöten sürmeseniz de olabilecek, (tabii ki bir fondöten kadar kapatıcılık özelliği bulunmayan) daha mat ve yağsız bir içeriğe sahipler. 
Bu sebeple daha çok yağlı ve akneye meyilli ciltler için CC kremler tavsiye edilir.
Diğer özellikleri ise renkli nemlendirici BB kremlerle aynıdır. Güneş faktörlü olması, nemlendirici özelliği, fondötenden daha hafif, kremden yoğun yapısıyla BB kremlerin biraz daha gelişmiş halidir CC. 
PURE BEAUTY CC: Watsons mağazalarında rahatlıkla bulabileceğiniz, 40ML- 2renk (ıvory-naturel) seçeneği bulunan, özellikleri ve içeriğiyle oldukça uygun fiyatlı (26TL) Kore yapımı bir krem.
Paraben-alkol ve lanolin içermeyen yapısı ve kızarıklık önleyici inci teknolojisiyle dikkat çeken krem portakal kabuğu yağıyla, cildin  C vitamini ihtiyacını karşılarken, bulgar gül suyu ile çok hafif ve gerçekten çiçeksi hoş bir kokuya sahip. Spf 30 içeriğiyle yaz günlerinde bile cildinizi güneşten koruyabilir.
Bu BB ve CC kremlerde dikkat etmemiz gereken bir konu çünkü çoğunda bulunan SPF15 kış günlerinde işimizi görse de, yaz aylarında o SPF 15lerin altına güneş koruyucularımızı sürmemiz gerekiyor.
SPF30 içerikli kremler en azından bizi bu dertten kurtarıyor :) Güneş koruyucu kremlerle çekildiğimiz fotoğraflarda ya da güneş ışığı altında beyaz pudra sürmüşüz görüntüsü bunda olmuyor merak etmeyin. Bu arada bende ki, koyu olan Naturel rengi.
Kremin bazında, sarı-şeftali ve mavi tonları var. Bu baz sayesinde leke-kızarıklık görünümünü azaltmayı ve cilt renginizi eşitlemeye yardımcı oluyor.
  İnci Teknolojisi ve güneş koruyucu sayesinde de, cildinizde hafif ışıltılar bırakıyor. Bu ışıltılar cildinizin mat ve solgun görünümünü bir anda sağlıklı ve canlı bir görüntüye dönüştürüyor. Cildimi yağlandırmadığını, gözeneklerimi tıkamadığını ve çizgilere birikme yapmadığını gördüğüm bu krem;
Gerçekten fondötenleri sadece yüksek kapatıcı özelliğine ihtiyacım olduğu günlerde kullanmama sebep oldu.

Umarım merak edenlere yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız ve deneyimlerinizi paylaşmak için yorum bırakabilirsiniz ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum :